Ажуриран производ вовед — Алатка за заклучување на тајмингот на моторот со порамнување на брегаста осовина

вести

Ажуриран производ вовед — Алатка за заклучување на тајмингот на моторот со порамнување на брегаста осовина

Ова е порамнување на брегастата осовинаалатка за заклучување на времето на мотороткомплет дизајниран специјално за моделите Porsche Cayenne, 911, Boxster, 986, 987, 996 и 997.

Комплетот вклучува различни основни алатки за да се обезбеди прецизно време на моторот и правилна инсталација. Еве ги деталите за секоја алатка:

1. Пин за порамнување TDC:Оваа игла се користи за усогласување на коленестото вратило на горниот мртов центар за време на прилагодувањата на брегастата осовина. Обезбедува прецизна референтна точка за точен тајминг.

2. Заклучување на брегаста осовина:Бравата на брегастата осовина е дизајнирана за безбедно да ја држи брегаста осовина на место за време на монтирањето на запчаникот на камери. Ова осигурува дека брегастата осовина останува неподвижна и дека менувачот може правилно да се инсталира.

3. Поддржува брегаста осовина:Овие потпори се клучни за држење на брегастите осовини при прилагодување на времето на вентилите. Тие обезбедуваат стабилност и спречуваат поместување на брегастите вратила за време на процесот на прилагодување.

4. Алатки за држење на брегаста осовина:Овие алатки се користат за држење на крајот на брегастите осовини за време на склопувањето. Тие осигуруваат дека брегастите вратила се цврсто поставени и не се движат додека се инсталираат другите компоненти.

5. Алатка за порамнување:Оваа алатка за усогласување го позиционира малиот крај на поврзувачката шипка како подготовка за монтирање на клипот и иглата на зглобот. Тоа помага да се обезбеди точно усогласување за правилно функционирање на моторот.

6. Пински драјвер и екстензии:Се користи за вметнување на игличките на зглобот, овој сет на алатки ја обезбедува потребната сила и прецизност за правилно инсталирање на игличките на зглобот.

Со овој сеопфатен сет на алатки, можете со сигурност да вршите прилагодувања и инсталации на времето на моторот. Висококвалитетната конструкција и прецизниот дизајн на овие алатки ги прават неопходни за секој ентузијаст или професионален механичар на Porsche. Без разлика дали вршите рутинско одржување или голема поправка на моторот, овие алатки ќе ви помогнат да обезбедите точни и сигурни резултати.


Време на објавување: Сеп-06-2024 година