5 специјални алатки за управување и зошто ви се потребни

Вести

5 специјални алатки за управување и зошто ви се потребни

1. Отстранувач/мотач на краевите на вратоврската: Оваа алатка се користи за отстранување и инсталирање на краевите на шипките.Краевите на врзувачките шипки се критичен дел од вашиот систем за управување и со текот на времето, тие можат да се истрошат или да се оштетат.Оваа алатка го олеснува нивното заменување без оштетување на компонентите на воланот.

2. Сепаратор на топчести зглобови: Оваа алатка се користи за одвојување на топчестиот зглоб од зглобот на управувачот или контролната рака.Тоа е специјализирана алатка која го прави отстранувањето на топчестиот зглоб многу полесно и побрзо отколку обидот да се користи стандардна алатка или метод.

3. Извлекувач на волан: Оваа алатка се користи за отстранување на воланот од вратилото.Ако треба да го замените воланот, да инсталирате нов управувачки столб или да вршите други задачи за одржување, оваа алатка е од суштинско значење.

4. Извлекувач/монтач на макара за пумпа за серво волан: Оваа алатка се користи за отстранување и инсталирање на макарата на пумпата за серво волан.Ако макарата е оштетена или истрошена, оваа алатка го олеснува нејзиното отстранување и замена без да се оштети пумпата за серво волан или други компоненти.

5. Алатка за порамнување на тркалата: Оваа алатка се користи за мерење и прилагодување на порамнувањето на тркалата.Правилното порамнување на тркалата е од суштинско значење за безбедно возење, а оваа алатка овозможува лесно да се осигурате дека вашите тркала се правилно порамнети.Исто така, може да заштедите пари за абење на гумите и потрошувачката на гориво.

Специјални алатки за управување

Време на објавување: април-14-2023 година